Vietnam

Vietnam er et land som har mye å tilby, men det preges av lite turisme og er ikke så flinke til å selge hot spot turisme serverdigheter. Det er som andre asiatiske land, man føler seg velkommen og menneskene er veldig behagelige.

Følgende kan jeg anbefale å gjøre i Vietnam:

  • Ho Chi Minh – denne byen er kjent for navnet Saigon, og de fleste vitnamesere kaller denne byen fortsatt for Saigon. Det er den største byen i Vietnam, med over 5 millioner innbyggere bare i byen. Det er morro å bare spasere rundt å se byen. Men vær forsiktig å krysse veiene da det er enormt med mopeder, og lysreguleringen gjelder ikke. Det er interessant å titte å se de enorme forskjellene fra vår verden. Byen er preget av fattigdom, men det er mange bra restauranter og barer, særlig på de fine hotellene som hotellet Sheraton. Her får du en fantastisk utsikt. Baren på Rex hotell er veldig eksotisk med palmer på taket. Spis vårruller og nyt en god drink.
  • Cu Chi tunnel – tunnelene som ble laget under vietnamkrigen. Her får man også se hvordan de laget fellene og hvordan vitnameserne gjemte seg under jorden. Dette er et must å se, da det har mye med Vietnam’s historie. Det er viktig å gå inn i tunnelene og oppleve de smale gangene og hvordan de gjemte seg under krigen.
  • Nha Trang – ta fly videre til badebyen Nha Trang. Det er en fin by med flotte strender, koselige barer og en herlig plass for å slappe av. Vi leide et rom hos en familie som hadde et lite familiehotell med 6 rom, H3T hotell. Vi betalte 10 dollar per natt for et nytt rom med air condition og  som var rent og fint, ved stranden. Det var veldig trivelig. Vi ble kjent med familien og drakk vitnamesisk kaffe sammen med dem på ettermiddagene, selv om de ikke kunne et ord engelsk. Vi trives veldig godt! Og det er viktig å støtte de små lokale som driver business.
  • White Sand Beach Resort & Spa Doc Let, Nha Trang – herlig å ha noen dager på et spa hotell og leve i luksus, men hotellet ligger utenfor Nha Trang, og det er et stille hotell, så det holder med noen dager her.
  • Nha Trang – Snorkling – Dra ut på snorkling, ta så en tur til en fiskelandsby og kjøp en fisk som du får de lokale til å grille og tilberede til deg.
  • Nha Trang – sightseeing – dra å se Chong Rock, morsomt å se hvordan havet har formet steinene. Ta en tur til det fantastiske Ponagar Cham Tower og se blant annet templet. Det er et unikt arkitektorisk arbeid av Chama Kingdom i gammel tid. Dra videre til landsbyene utenfor Nha Trang, lær og lage gressmatter, og se hvordan de lager griller av leire (clay pot). Ta en tur til templet Long Son Pagoda og se den liggende budda.  Lunsjen bør taes på en lokal restaurant, ta turen  til Ninh Hoa og spis vårruller som du lager selv med rispapir… nam nam, kjempegodt!  Ellers er det avslappende og titte rundt i Nha Trang sentrum og slappe av på stranden i Nha Trang.

God tur og nyt uberørte Vietnam!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: