Indonesia

Vi reiste påsken 2013  til Indonesia, nærmere bestemt til øyen Bintan og Bali.

Bintan var en liten øy og ikke så mye å foreta seg, så vi var der bare i få dager, etter vår storbytur til Singapore. Det som er fint med Bintan er at det tar bare ca 1 time med båt fra Singapore.

Bintan har veldig fine, rolige strender, så man får virkelig slappet av i fred. Da mange av strendene som hører til hotellene er private, og man slipper tigging og slike ting.

Vi bodde på hotellet Nirwana Gardens, som var et bra og stort hotell, det var noe utslitt. Men superfint stort området, med flere bassenger og helt ved strandenkanten. Vi trivdes godt på hotellet og vi spiste flere forskjellige plasser i området, og det var god mat og hyggelig området. Men prisen var høy, sammenlignet med andre indonesiske øyer som Bali. Dette var veldig overraskende, men det har nok en sammenheng med at det er kort båttur fra Singapore.

Så var det Bali – en stor men samtidig liten øy, med utrolig mye å gjøre. Jeg vil prøve å gjengi noe av det vi gjorde som jeg absolutt kan anbefale:

 • Hotel Puri Santrian Sanur – et fantastisk hotell, med nydelige skulpturer, flere basseng, spa og helt ved havet, og noen fine pavaljonger ute i havet, som man kan svømme til og slappe av på en solseng.
 • Sanur – Distriktet Sanur er et rolig destrikt, men med mange gode restauranter. Dette er nok området for de som ønsker å slappe av og lite «party» faktor. Anbefaler å gå langs strandprominaden, da det er mye aktivitet og masse hoteller. Det er morro og møte på de lokale og kanskje kjøpe noen trefigurer fra en lokal bod. De er supertrivelige mennesker og synes det er morro og prate med deg. Siden det var påske var det mye «offering», der de setter ut diverse bokser av palmeblad, der de ofrer noe av sin mat, blomster, røyk…alt mulig. De pynter også gatene i anledning påsken og offering, med flotte oppsats laget av palmer og andre vekster fra naturen. Kjør innom å drikk en deilig handpresset kopp kaffe på Kopi Bali House.
 • Seminyak – bra shopping, masse restauranter og et uteliv uten like. Her kan jeg anbefale den flotte arkitektoriske beach club’en Potato Head. Helt fasinererende å bare titte på arkitekturen! Ta en middag og avslutt med en drink i loungen ved bassenget ved stranden. Annen beach club om også bør oppleves er Kudeta, en fasinerende plass.
 • Kuta – Kuta beach er en nydelig strand, og utrolig populært for surfere. Her er det mest backpackere bor. Også her har du noen arkitektoriske bygninger, men selve shoppingsdistriktet bærer preg av mer marked, billig butikker, og kanskje ikke like spennende kontra Seminyak.
 • Ubud – masse fint å se i dette disktriktet. Her er mye historie og templer. Utrolig flott opplevelse. De fleste turistene som bor her er russerne. Anbefaler å besøke alle templene, tidligere kongenfamiliens palass, ta en kaffe på deilig kaffebar Freak Coffee. Her er det også fint shoppingsdistrikt.
 • Monkey Forest Sanctuary – apenes sitt hjem, her bør man nok passe seg litt, da de kan bli litt hissige, for det er tross alt deres skog og hjem. Morro å oppleve så mange aper på et området. Det er også en fin spasertur med nydelige gamle trær og skog.
 • Mas – dette distriktet er kjent for å lage trefigurer. Ufattelig mye fint, og nydelig handarbeid.
 • Batuan – dette distriktet er kjent for å male bilder, og kunst. De maler også figurer på egg og annet fint materiell.
 • Celuk – dette distriktet er kjent for sølv og gull smier, de lager ekstremt mye fint, og anbefales å kjøpe noe fint fra dette distriktet, det er unike ting ingen andre har.
 • Pura Tamas Saraswati temple – et nydelig tempel som ble bygget i 1950 etter ordre fra prisen i den tiden. Det ble bygget av Gusti Nyoman Lempad.
 • Uluwatu – helt ytterst i sør på Bali, med storhavet rett ut. Anbefales å besøke templet Pura Luhur, veldig fint landskap og nydelig området. Men pass på for apene, de stjeler alt. Så ikke ha solbriller på hodet eller noe løst, de er kjappe!
 • Snorkling – Vi snorklet ved Lembongan Island, masse fine koraller, ikke så mye fisk. Absolutt verdt å gjøre!
 • Lumbung Sari – Kaffe plantasje – morsomt å teste ut diverse kaffe og te, og se hvordan kaffen lager og hvilke typer planter som brukes. Du får også se Luwak katt, der de spiser de beste bøndene som de så avfører og blir ansett som verdens beste kaffe, Luwak kaffe.
 • Leie en bil og guide – dette er virkelig verdt pengene, du får se utrolig mye, og besøkt familier og sett hvordan de lever.

Bali er absolutt en fantastisk øy med mye å tilby. Det er bare å søke etter det du måtte gjøre. Gjør slik min mann gjorde, dra på terrengsykling ned vulkaner og rismarker midt på øya sammen med en gruppe mennesker med samme interesse.

God tur!

🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: