Puerto Rico

 

Landet Puerto Rico og byen San Juan fikk jeg virkelig mersmak etter en tur på båt cruise i Karibien julen år 2013. Så vi var snar med å booke oss flybilletter med Norwegian da de åpnet for direkte fly til San Juan november 2015.

En fantastisk by og masse å gjøre i kort avstand. Vi var der en uke med hovedsaklig for å være i den fargerike gamlebyen. Det er en liten øy, så det er fullt mulig å dra til andre steder på øya innen kort tid, ca 2 timers kjøring til andre siden av øya.

Vi bodde i gamle byen og fasjonable gamle hotellet The Gallery Inn. Gamlebyen er utrolig sjarmerende og ikke så veldig stor. Trygg er den også.

Vi hadde en tur til stranden ved Vanderbilt Hotellet i Condado. Rett øst for hotellet er det en bra strand hvor vi leide solsenger fra La Concha resort. Bor du på Vanderbilt så har du selvsagt solsenger. Vi betalte 20USD for 2 senger og en parasoll. En annen nydelig og rolig strand er Luquillo, kan virkelig anbefales. Flott offentlig strand. Alle strender er forresten offentlige så det er ingen hoteller som eier dem. De har bare solsengene siden på stranden.

Det er også fint å ta seg en utflukt til reinskogen El Yunque regnskogen..Vi lærte mye om alle planter og forstår godt hvilke planter brukes til hva, enten det var til mat, sminke eller parfyme.

I gamlebyen er det veldig mye å gjøre, og jeg kan anbefale følgende:

  • Kafeer: Caficultura, Cuatro Sombras, Don Ruiz, Finca Cialitos (Cafe Art)
  • Barer med gode drinker: La Factoria (Utested, men har en vin/tapas avdeling også), The Mezzanine at St. Germain (Veldig trivelig lounge bar med tapas),  La Taberna Lupulo (har masser av forskjellig øl).
  • Bryggeri: De har eget mikrobryggeri som leverer digg øl til enkelte restauranter og barer. Det heter Old Harbor Brewery. De har et serveringssted i lokalene sine, men det var lite koselig så vi tok bare en øl, men som sagt hør på serveringsstedene om de har øl fra dem.
  • Restauranter – for bra mat: Marmelade (gourmet plass, ikke Micehlin nivå), Verde Mesa (økologisk. Har fisk, men ikke kjøtt), La Madre (Mexikansk), Pirilo (Italiensk pizza og pasta) St. Germain (har ikke testet det, men så bra ut).
  • Shopping: Plaza Las Amèricas, et digert shoppingsenter. Her bruker du fort masser av timer. Har noen OK restauranter på utsiden av bygget. Inne så er det food courts som har den vanlige junk fooden. The Mall, vi var ikke der da det ligger litt utenfor San Juan, men er et Factory outlett sted. Andre butikker som var bra er, Polo, Tommy Hillfinger, Coach og Guess som har fabrikkutsalg i gamlebyen.

Pris nivået er som USA og med den dollarkursen som er nå så går det fort noen kroner. Er litt billigere enn Norge. Du er forøvrig i USA og du må tipse deretter. Minimum 15% på restaurant.

NB! Husk å skaff deg ESTA, uten det kommer du ikke inn i landet.

God tur! 🙂


%d bloggere liker dette: