Tyskland – Bayern

En flott reise i Bayern er å kjøre bil gjennom «Die Romantische Strasse» – Den romantiske veien. Reisen går fra Würzburg i nord til Neuschwanstein i sør.

 • Würzburg – en flott by med mange fine statuer. Ta en titt på Marienberg fort, katedralen i sentrum og Residential Palace.
 • Rothenburg o.T – er vel den flotteste byen på denne veien. Jeg er ekstra knyttet til denne byen, da det er hjemplassen til min svigermor. Byen er verdenskjent da den er fra middelalderen. Man får følelsen av å være i et musem når man går igjennom denne byen. Vi bodde på hotellet Gasthof Butz, et kjempekoselig gjestehus som ligger midt i byen. Bruk et par dager i denne byen og opplev blant annet: Marksturm – den elste befestningen av byen fra 1200-tallet,  Galgentor og Rödertor– er to av flere tårn/innkjøringer inn til byen, også tårnet Burgtor som er fra 1200-tallet og kanskje den mest kjente av innkjøringene. En spasertur i Borghagen er verdt et besøk, det var her Rothenburg ble grunnlagt. Her får man en flott utsikt over byen; og man kan tydelig se bymuren. Rådhuset og Rådhusplassen er et must når man er i byen. Forsiden av bygningen er renaissance fra 1600-tallet, og baksiden er gotisk fra 1300-tallet. Ratsherrntrinskstube – er en klokke på rådhusplassen der vinduene går opp og Tilly og Nusch kommer ut på hver side av klokken. Dette hender når klokken slår 11:00, 13:00, 14:00, 21:00 og 22:00. Bymuren – gå på innersiden av bymuren og se på alle inngraveringer, der folk fra hele verden har kjøpt en liten bit av muren som de er ansvarlig for å vedlikeholde. På veien kan du se det flott smedhuset Gerlachschmiede. Plassen Plönlein er veldig berømt og er vel den mest kjente delen av Rothenburg. Fra denne plassen kan man se tornet Siebersturm på venstre side og Kobelzeller på høyre side. Ta til slutt turen utenfor muren og gå over broen Double Bridge, som ble bygget i 1330-tallet.
 • Schillingsfürst – dette er neste stop på turen. Stedet er mest kjent for sitt slott fra 1723.
 • Feuchtwangen – byen er fra 800-tallet. En flott markedsplass med en gotisk kirke.
 • Dinkelsbühl – byen er innenfor en borg slik Rothenburg er. Det er også en flott liten by med særpreg av flotte tårn fra 1390-tallet.
 • Faulturm – en liten landsby med mange gamle bygg. Ta en titt innom den flotte katedralen St.Georg Cathedral fra 1450-tallet. Dette skal være den peneste katedralen i Sør-Tyskland av sin art.
 • Wallerstein – en liten markedsby med 3000 innbyggere. Her kan man besøke fantastiske slott eid av prinsene av Oettingen-Wallerstein. Midt i byen kan man se en flott statue, «Plague Column».
 • Nördlingen – Byen ble funnet i år 898. Byen er inne i en blor lik byene Rothenburg og Dinkelsbühl. I midten av byen preges en stor katedral, St.Georg. Det er den største katedralen av sin art i Sør-Tyskland. Ta en titt innom Rådhuset som er bygget på 1300-tallet. Dette bygget er kjent for en flott trapp på utsiden av bygget.
 •  Harburg – er kjent for slottet Harburg, som er det mest bevart slott i Tyskland. Dette er det andre av tre slott som fürst Wallenstein eier.
 • Donauwörth – byen har 20 000 innbyggere. Et tidligere kloster fra 1700-tallet er verdt et besøk. Gamle byveggen fra 1800-tallet bør også oppleves.
 • Augsburg – Rådhuset i midten av byen er bygd av den kjente arkitekten Elias Holl i år 1615. I sentrum kan man se en flott statue Hercules. I byen finnest det et hus som er det elste for fattige og sosialklienter, Fuggerei. Dette huset ble bygget i år 1516 av den rike familien Fugger. Blant annet har oldefaren til Mozart bodd i dette bygget. Bygget bør oppleves.
 • Friedsberg – byen ble bygd i år 1264. Ta en titt på Marienplats med rådhuset og fonten.
 • Landsberg – er en by fra middelalderen. Den har noen morsomme bygninger som kan tittes på fra Hauptplatz, der man kan se markedsfontene av Jomfru Maria og Rådhuset fra barokk tiden. I byen er det også et 30-meters tårn som er bygd på 1800-tallet.
 • Neuchwanstein – ved byen Füssen. Store høydepunktet er slottet Neuchwanstein på høyden av fjellet. Det er helt fabelaktig og er et absolutt høydepunkt på denne turen. Dette er slottet til Ludvik II og som har inspirert Disneys Askepottslott. Disney har brukt dette slottet som modell for å lage Askepott sitt slott i Disneyland i USA.
 • München – Det er et must å dra til München når man er i Bayern. Her er det masse å gjøre og se og bra shopping. Dra i slutten av September når Oktoberfestivalen /Ølfestivalen arrangeres. Det er en opplevelse som er morro og være med på. Selv har jeg vært på denne festivalen to ganger og kunne godt ha tenkt meg og gjort det igjen 🙂 Andre ting å gjøre i München: Ta en spasertur i den Engelske hagen og se blant annet det kinesiske tårnet, ta en øl i bakgården til Hofbrauhaus, gå ikke glipp av hovedtorget Marienplats med det gamle nydelige rådhuset. Bak bygget har du Domkirken som også kan være verdt et besøk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: