Filippinene

 

Filippinene er et land med uendelig mange øyer, ca 7100 øyer. Det er veldig eksotisk og det er mange plasser som skal være veldig bra å feriere. Vi valgte øya Boracay, og angrer ikke på det. Det var en fantastisk øy!

Vi tok fly fra hovedstaden Manila, der vi oppholdt oss i noen dager.

  • Boracay  – en øy med mye liv. Det er masse restauranter og barer, og alle har hver sin sjarm. Utrolig eksotisk og fantastisk pyntet over alt. Alle restauranter og barer ligger helt nede ved stranden, så vi damer får ikke bruk for stillettheler. Det går i sandaler og til nøds i kilheler. Men det er deilig å hele døgnet kjenne den myke sanden under føttene. Borocay har også noen fine butikker, så det er mulig å få shoppet litt her også. Vi bodde på White beach som har kort avstand til alt, da det meste av liv er på denne siden av øyen. Men det er fint å ta dagsturer til andre strender som Bolabog, der er det mye mer vind og populært for Kiting. Det er å anbefale å leie en Paraw seilbåt og dra ut på seiltur. Det er helt fantastisk herlig, og havet er så varmt at får du en dusj så kjenner du ikke noe. En slik tur er virkelig flott. På samme turen kan det være fint å få seg en snorkel tur. Det er fargerike fisker og mye å se under vann, så det anbefales. Det er også andre strender man kan dra til som Panoly, Bunga, Lugutan, Puka, Diniwid, Punta Rosa and Ilig-iligan beach, lei en sjåfør og en tricycle som kan kjøre deg rundt og vise deg øya.
  • Manila – jeg vil anbefale å bo i Makati distriktet, som er enormt rent og man ser ingen fattigdom eller tigging. Det er vakter overalt og de passer på området. Det er security for å komme inn på kjøpesenter. Makati er et flott distrikt. Og man kan se kontrasten til for eksempel San Nicolas distriktet som er preget av mye fattigdom. Det er fint å ta seg en sightseeing og se de forskjellige områdene, og ta en titt innom Fort Sandiago som er fra den spanske kolonitiden, den ligger i nordre del av Walled City. Ta også en tur innom det flotte katedralen San Augustin, det er en av de eldste kirkene i Filippinene. Det er også interessant å se den plettfrie amerikanske monument området, der amerikanerne eier en kirkegård som er for de døde amerikanerne under 2.verdenskrig. Det er 17000 gravstøtter og 13000 er gravert inn i veggen da det er de savnede. Dette er den største amerikanske gravplassen utenfor USA. Og det er mye mer å se og oppleve, men husk også å slappe av og ta en kaffe eller et glass vin på en kafe i Makati og titte på omgivelsene.

God tur, ha en fantastisk tur!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: