Hong Kong

 

Kong Kong er en fasinerende by med masse å se og oppleve, bra shopping, herlige restauranter med nydelig mat. Dette er en by jeg har besøkt to ganger og drar gjerne tilbake.

Vi bodde i området Kowloon som er midt i sentrum, med alt innen korte avstander. Bor du her, har du alt innen relativ bra rekkevidde.

  • Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple – dette er det mest populære templet i Hong Kong. Det er hjemmet til tre religioner, Taoisme, Buddisme og Konfusianisme. Som legenden Wong Tai Sin en gang sa «make every wish come true upon request».
  • Hong Kong Island – øyen er preget av skyskrapere og kan minne om andre storbyer i verden. Det er veldig preget av et business område. Det er fasinerende å dra med båt over til denne øyen og se de massene av skyskrapere. Det er alltid tåkete og du vil aldri kunne se skyskrapene med klar himmel, da luften i Hong Kong er veldig forurenset. Det er et distrikt som er veldig morro og bare gå og titte. Det er fasinerende og titte i de markedsgatene der de selger frukt og grønt, og tørkede fisk og kjøtt… ikke enkelt å vite hva alt er for noe 🙂 Prøv også å ta rulletrappen som skal være verdens lengste.
  • Hong Kong Island – The Peak – et det gamle toget til dette utsiktstårnet og få en fantastisk oversikt over byen.
  • International Commerce Center (ICC) – bygget har 118 etasjer og er nytt. Det anbefales og prøve restauranten i en av de øverste etasjene og avslutte kvelden med en drink i fantastisk innredet baren i 118.etasje.
  • Tim Ho Wan – Denne dim sum «restauranten» er absolutt et must. Den har en stjerne i Michelin og er vel den aller billigste i denne klassen. Du får ikke følelsen at du er på en stjerne restaurant da det er ingen luksus. Det er et ticket system og du må stå i kø i minimum en time.
  • Mongkok – Ta en tur og titt litt nord for Kowloon, som området Mongkok, da er du litt utenfor følelsen av «vestlig» storby og kommer nærmere på kineserne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: