Hong Kong

 

Kong Kong er en fasinerende by med masse å se og oppleve, bra shopping, herlige restauranter med nydelig mat. Dette er en by jeg har besøkt to ganger og drar gjerne tilbake.

Vi bodde i området Kowloon som er midt i sentrum, med alt innen korte avstander. Bor du her, har du alt innen relativ bra rekkevidde.

  • Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple – dette er det mest populære templet i Hong Kong. Det er hjemmet til tre religioner, Taoisme, Buddisme og Konfusianisme. Som legenden Wong Tai Sin en gang sa «make every wish come true upon request».
  • Hong Kong Island – øyen er preget av skyskrapere og kan minne om andre storbyer i verden. Det er veldig preget av et business område. Det er fasinerende å dra med båt over til denne øyen og se de massene av skyskrapere. Det er alltid tåkete og du vil aldri kunne se skyskrapene med klar himmel, da luften i Hong Kong er veldig forurenset. Det er et distrikt som er veldig morro og bare gå og titte. Det er fasinerende og titte i de markedsgatene der de selger frukt og grønt, og tørkede fisk og kjøtt… ikke enkelt å vite hva alt er for noe 🙂 Prøv også å ta rulletrappen som skal være verdens lengste.
  • Hong Kong Island – The Peak – et det gamle toget til dette utsiktstårnet og få en fantastisk oversikt over byen.
  • International Commerce Center (ICC) – bygget har 118 etasjer og er nytt. Det anbefales og prøve restauranten i en av de øverste etasjene og avslutte kvelden med en drink i fantastisk innredet baren i 118.etasje.
  • Tim Ho Wan – Denne dim sum «restauranten» er absolutt et must. Den har en stjerne i Michelin og er vel den aller billigste i denne klassen. Du får ikke følelsen at du er på en stjerne restaurant da det er ingen luksus. Det er et ticket system og du må stå i kø i minimum en time.
  • Mongkok – Ta en tur og titt litt nord for Kowloon, som området Mongkok, da er du litt utenfor følelsen av «vestlig» storby og kommer nærmere på kineserne.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: