Kina – Beijing

Vi reiste til Beijing på vår vei til Japan, og tok noen dager i denne byen sommeren 2014. Jeg var veldig overrasket på forskjellen fra Hong Kong. Beijing er en mye mer slitt og skitten by. Men morro å se forskjellene. Og det er en ekstrem forurenset by, på en klar solskinnsdag er det et teppe av en tåke pga av alle fabrikkene som forurenser.

Vi bodde i området Qianmen, som var ok da det var nært mange av attraksjonene.

Jeg kan anbefale å oppleve:

 • Den himmelske fredsplass – verdens største torg. Sørstedelen av torget er et åpent område for militærparade. Det er en stor attraksjon for kineserne som kommer tilreisende for å oppleve denne plassen og byen Beijing. Det er veldig mye innenlandsturisme i denne byen.
 • Den Forbudte byen – er den tidligere keiserlige palass.
  • 24 keisere hersket her, over en periode på ca 500 år.
  • Navnet kommer av at området under keisertiden var avstengt for vanlige folk; bare keiserfamilien og hoffet hadde adgang. Området har 800 bygniner med over 8000 rom.
  • Den Høyeste Harmonis Hall – Taihe Dian, fantastisk å titte utover denne store plassen og de flotte bygningene.
  • Første bygning ble bygget i år 1416. Alle bygningene er bygd med tanke på Feng Shui.
  • Løver – det er dekorert med løver utenfor noen av bygningene. En hanløve og en hunløve (med en løvebaby under poten) Løver er for å beskytte bygningen og dens beboere. Hunløven vokter over beboerne, mens hanløven bevokter bygningen.
  • Keiserens hage – den har mange trær som er mellom 100 og 300 år gamle.
 • Jing Shan Park – Parken ligger nord for den forbudte byen, også kalt utsiktsåsen. Man får en flott utsikt på toppen av denne åsen, men pga forurensningen er det begrenset hva man ser. Åsen ble anlagt for å beskytte keiseren og hoffet hans fra ond nordlig påvirkning, noe som medførte død og ødeleggelse ifølge klassisk feng shui.
 • Shopping – gå langs shoppinggaten Wangfujing Dajie. Her er det mange butikker, men det er ikke så mye å kjøpe generelt.
 • Gåturerer – det er fint å se Beijing med å gå mye på beina og titte i bakgatene. Da får man sett Beijing på godt og vondt.
 • Houhai – et must å dra hit, da det er en gammel del av Beijing med mange barer og restauranter ved en innsjøen Qianhai. Veldig fint område. Her bodde før adelige og kjøpsmenn. I dag er det mange kunstnere som har bosatt seg her. Lei en rickshaw som kan kjøre deg rundt i de labyrintaktige bakgatene som de kaller Hutong.
 • Den kinesiske muren – lei en sjåfør som kjører deg til denne muren. Det er fem steder fra Beijing man kan dra til for å gå på muren, Badaling, Mutianyu, Huanghua, Cheng, Simatai. Vi reiste til Mutianyu, da det er færre turister som drar hit. Denne delen av muren er fra år 1368 og har mange vakttårn. Det er en ganske lang reise, vi brukte 3 timer pga trafikken i Beijing. Det tar ekstrem lang tid å komme seg ut av denne byen. Men absolutt verdt et besøk!!

Når det gjelder restauranter er det et must å spise Peking Duck når man er i Beijing, da det er den tradisjonelle retten i denne byen. Jeg kan også anbefale en veldig fin og dyr restaurant TBR. Utrolig god mat og service!!

God tur! 🙂


One response to “Kina – Beijing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: