Malaysia

Malaysia er et fantastisk land å reise til. Det er eksotisk, billig og bra infrastruktur. Malaysia er et flerkulturelt land, det er et hjem for tre distinkte kulturer, muslimsk malay, kinesisk og indisk. Kuala Lumpur er en av de byene i Asia jeg virkelig kunne tenkt meg å bodd, da det er en herlig varme året rundt, det er billig å leve, og rensligheten er bra. Det er lik en vestlig storby. Dette er et land jeg virkelig vil dra tilbake!

Jeg kan anbefale følgende opplevelser:

  • Kuala Lumpur – hovedstaden i Malaysia. En fantastisk by, bo luksus til en billig penge og føle man er i en vestlig by, bare mye mer eksotisk. Vi bodde på Traders hotel, ligger perfekt til, fantastisk utsikt og gangavstand til Petronas shopping senter.
  • Kuala Lumpur sightseeing – ta en tur å titt på grønnsaker og fiske markedet. Spaser rundt omkring i byen og bli kjent med området, ta en tur til Little India og få følelsen at du er en tur i India. En tur i Fugleparken – KL Pird Park som er verdens største, har utrolig mange forskjellige fugler, morro å se alle ufattelig mange arter fugler. Ville aper vil du også møte da de gjerne vil ha en matbit fra deg. Ta en tur i KL Tower og få en utsikt over byen. Det er Kuala Lumpur høyeste punkt. Petronas Twin Tower er blant annet et enormt shoppingsenter, men ta heisen opp og gå over broen mellom disse tårnene. Her får man også en kjempefin utsikt. Området rundt dette bygget er veldig fint,  blant annet parken mellom Petronas og  Traders hotellet.
  • Batu Caves – fantastisk å se alle figurene og gå opp de 272 trappetrinnen og inn i hulen. Det er en dryppsteinshule. Det er aper over alt, så pass på privatsakene.
  • Pulau Tioman – dra til østkysten og til Kina havet, båthavnen Mersing og ta båten over til øyen Pulau Tioman. Det er en større øy med diverse resorter. Vi bodde på Berjaya Resort ved Tekek. Det er veldig vanlig at aper og iguanaer er rundt omkring på resortet. Iguanaene er i forskjellige størrelser, så få ikke sjokk om du plutselig har en par meter lang iguana ved siden av deg. Resortet har en deilig strand, det er stille og rolig her. Dra på snorkel tur og se alle de fantastiske fargene og fiskene.  Ta også en tur og titt rundt på øy som Air Batang (ABC) og Salang.
  • Pulau Besar – den mest idylliske øya jeg kan tenke meg. Det er en veldig liten øy med få menesker. De har spilt inn den Skandinaviske utgaven av Robinson på denne øya. Da vi var der holdt de på med scene bygging. Men øya er uberørt og de lever et avslappet liv. Bo i en bungalow og les en god bok, nyt den kritthvite stranden som er så myk som mel, du er helt alene. Vi bodde på et super koselig lite resort ved navnet Mirage Island Resort.
  • Melaka – dette er en by med mye historie. Lei en sykketaxi som er utsmykket med platblomster i alle mulige farger. Ta en tur til Porta De Santiago – det er fra portugisisk tid. Dra så videre å se Sultanta Palace og se i museumet som viser Malay kultur på 1500-tallet. Det er verdt å ta en titt i China Town, ta en kopp te hos en te forhandler, som også lærer deg hvordan te skal tilberedes og drikkes. I denne delen av byen har de et flott temple Cheng Hoon Teng Temple, det ble bygd i begynnelsen av år 1645. Det var det første kinesiske templet i Malaysia.

God tur!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: