London

Jeg reiste på en weekend i november 2014, da min kjære hadde arbeidshelg i denne herlige byen 🙂

 • Shopping i Oxfort Street – Anbefales ikke på lørdag, da er det verst, men det er en slitsomt gate og lite spennende, da det er veldig mange kjedebutikker. Men man må nesten ha en tur i denne gaten da det er en del av London weekend 🙂
 • Shopping i Regent Street – Denne gaten er mye mer spennende, og mer ok og andre typer butikker. Anbefales å besøke følgende butikker rett nedenfor Oxford Circus:
  • & other stories – H&M som eier denne kjeden, men vi har ikke denne butikken i Norge. Veldig fine klær, til bra kvalitet og ok pris. De har alt fra klær, vesker, sko, sminke, kremer, smykker etc.  Anbefales på det sterkeste.
  • COS – også H&M som eier, denne har vi fått i Oslo, en bra butikk, men litt minimalistiske klær, supergod stoffer og kvalitet, og veldig mye enkelt med små detaljer. Ok priser.
  • Anthropologie – flott butikk, men noe dyrere), men anbefales å gå innom, har en del interiør, bøker, smykker, klær, vesker etc. En flott og inspirerende butikk.
  • Liberty shoppingsenter – Dyrerer shoppingsenter. jeg dro bare innom for å se bygget ,da det er et gammelt bygg, og nydelig treverk.
 • Shopping Covent Garden – Dette er et veldig fint shoppingstrøk, og mer rolig på lørdager. Jeg var der for noen år siden; på min forrige London tur :-).
 • Shopping ved Regent Street – bak Liberty Shopping senter –  Det er superkoselige smågater, med en del butikker, puber, kafeer og restauranter. Veldig koselig å titte og mer relax.
 • Matmarked – i bydelen Borough, et kjempesvært marked og veldig trivelig område, men mye mennesker. Gå innom ostebutikken Neals Yard, du blir imponert over alle ostene de selger der. Kjøpte selv noen cheddar som jeg tok med hjem.
 • Bydelen Shoreditch – veldig trivelig. Mange kunstnere har åpnet egne butikker,  og folk som lager handarbeid (Columbia Road). Det er de hippie, kunstnerike personene som bor her. Her ser du en del grafitti på veggene og en del second hand butikker. Det er også en pop-up shopping senter, Box Park (Bethnal Green Road), som er litt morsomt å se. På taket har de en del barer og restauranter som er trivelig for en leskedrink eller en kaffe. Også mye fint å se av butikker, kafeer, barer etc i gatene Redchurch Street, Brick Lane. Ta underground til Shoreditch high St.
 • Tate Modern – kunst utstilling, bra sted dersom man har lyst å se litt på kunst. De fleste utstillingene her er gratis inngang. De har en fin bokbutikk. Dette ligger ved Banksite over Millennium Bridge.
 • BarerThe Artesian i hotellet The Langham Hotel, er kjent for en av verdens beste barer. Lager ekstremt gode cocktails, men det er dyrt!! Ca 16-18 pund for en cocktail.  Savoy hotell har også en bar American Bar. Er også kjent for en bra bar, men der også dyrt og ikke like bra som Artesian. Men hotellet Savoy er imponerende flott, med en fantastisk historie. Ellers er det barer og puber overalt, så det er alltid en ok plass å sette seg ned. En annen bar som jeg ikke besøkte, men som jeg ville gjort neste gang er Nightjar, ble kåret til 3 beste baren i verden i år 2015.
 • Restauranter – Det er mange ok restauranter i London. Vi var på Dinner by Heston Blumenthal, som skal være 5 beste restauranten i verden, noe jeg ikke kan si meg enig i, da vi har vært på relativt mange mer kunsteriske og fantastiske restauranter i andre deler av verden. Men i allefall, det er nydelig mat i denne resauranten, og en herlig atmosfære. Husk å booke bord tidlig! Nesten umulig å få bord. Det ligger ved Knights Bridge. Jeg vil ellers anbefale dere på det sterkeste å spise på Pitt Cue, som ligger bak shoppingsenteret Liberty, i en av de bakgatene. De lager den beste BBQ maten jeg noensinne har spist, og gode priser/billig.  Vi hadde boken fra dette stedet og min kjære mener den er den beste boken han har om BBQ, men det er vist en bok for de mer superinteresserte da den er litt «jålete» som han kaller det. 🙂 Denne restauranten har bare åpent til kl 16:00. Den er superliten og ingen bordreservasjon er mulig. Den er simpel og man sitter på krakker/ trebenker. Veldig trangt, men supergod service og mat!!! Ta en drink i baren mens du venter på bord, drinkene er supergode!! Jeg kan også anbefale  å spiste på Lima Floral, http://www.limafloral.com/, en veldig bra restaurant i Covent Garden!

Nyt en herlig weekend i denne byen og du er superfornøyd og kommer tilbake. God tur!! 🙂

 


One response to “London

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: