Sri Lanka

 

Sri Lanka er et fasinerende og flott land å feriere. Jeg var der i sammenheng med jobben, men fikk meg en fantastisk rundtur i Sri Lanka og fikk opplevd utrolig mye på få dager. Landet har mye historie og masse og tilby.

  • Colombo – jeg var ikke mye på sightseeing i hovedstaden, men det ble både shopping og middager på flotte restauranter. Jeg kan anbefale å spise på Gallery Cafè, nydelig mat og fantastisk interiør og atmosfære. Det var en arkitekt som bodde her tidligere, men nå er det gjort om til restaurant/bar. Det er en must å dra hit. De har også en liten butikk hvor du kan kjøpe litt interiør-ting. Ta en middag også på Mount Lavinia hotell, en bygning fra 1800-tallet, og alt interiør er preget fra den tiden. De ligger fantastisk til, nært havet og nydelig dekorert. Maten er også veldig god! Når det gjelder shopping i Colombo så er det flere muligheter, jeg kan nevne noen Barefoot, www.barefootceylon.com alt er i god kvalitet og håndlaget. Jeg kan også anbefale kjøpesenteret Odel Unlimited, er det mest populære kjøpesenteret, her selger de også merkevarer. Et annet kjøpesenter er House of Fashion er et ok kjøpesenter, men kanskje ikke helt det jeg liker, så jeg trivdes bedre på Odel.
  • Kjøretur inover i landet – få en sjåfør å kjøre deg inover i landet mot Kandy. Det er utrolig mye annerledes og flotte ting å se. Det er blant annet templer som er fantastisk utsmykket. Ta en tur med en elefant og opplev jungelen. Stopp på en tekstilfabrikk og se hvordan de maler på tekstiler flotte motiver.
  • Kandy – dra og se det fantastiske templet i sentrum. Morsomt også å stå utenfor å titte på folkene og livet, det er aper og elefanter om hverandre rundt omkring. Sentrum av Kandy er også flott å se, mye er preget fra britisk koloni. De har også en flott park Peradeniya Garden, nydelig å gå en tur i denne parken og se alle de flotte og spesielle trærne og blomstene.
  • Matale by– har en fasinerende krydder hage med utallige typer planter. Disse krydrene blir blant annet brukt til medisin og til kremer. Kjøp noe krydder og ta med hjem.
  • Aluvihare Rock temple – templet ligger noen kilometer utenfor Matale by. Et fanastisk temple inne i fjellsiden. Det er nydelig malt innvendig og mange forskjellige buddaer er inne i fjellet.
  • Dambulla Rock temple – enda et imponerende temple bygget i fjellet. Det er utrolig fasinerende.
  • Sigiriya – dette fjellet er et must å gå til toppen. Man får en fantastisk utsikt. Trappene for å gå opp er utskjæret som en cobra eller også med løveføtter.  På veien oppover ser man noen flotte malerier av nakne damer som er malt i fjellveggen, dette er fra gammel tid og er fra den tiden det var et kongelig slott på bakken ved fjellet.
  • Avukana budda– en enorm stor steinbudda som er over 1600 år gammel. Den er skåret ut fra en fjellvegg, veldig fasinerende.
  • Kurunegala by – her kan man se en stor hvit budda på toppen av et fjell som man ser uansett hvilken retning man titter. Dra til toppen og se nærmere på denne buddaen og få en fantastisk utsikt over byen, og man kan se langt videre innover landskapet.

God tur og få en opplevelsesrik tur!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: