Island – Reykavik

 

Island er et land som er fasinerende å besøke, da de har et spesielt landskap, vil nesten kalle det et månelandskap.

Jeg kan tro at det er interessant å kjøre rundt på hele øya og se naturen, selv har jeg bare vært i Reykavik, og det er en by som jeg kan anbefale for et langweekend opphold. Vi leide bil og kjøre litt rundt, da det er viktig å se landskapet.

Det er morsomt å se de naturlige varmvannskildene Geyrsha som koker av varmt vann rundt om kring på øya. 

  • Sentrum – ta en spasertur i sentrum og det er bra shopping med mange særegned butikker.
  • Halgrimskirkja – er ei flott kirke som dominerer sky line. Den har en flott arkitektur. Det sies at arkitekt Guðjón Samúelsson designet kirken for at det skulle minne om strømmene av lava som stadig hjemsøker Island ved ujevnt tilbakevendende vulkanutbrudd.
  • The Pearl – ligger på en høyde og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i byen. Det har i lang tid vært vanntanker der, men i 1991 ble bygget en bygning som nå rommer en restaurant og en kafe. Bygget som ligger på toppen er dekket av en glasskule, noe som sammen med det faktum at Perlan ligger på en høyde gir god utsikt over Reykjavik og områdene rundt. Det er også et Saga museum inne i bygget. Museet forteller historien om den islandske sagaverden og islendingenes liv i fortid og nåtid.
  • Den blå lagunen –  å bade i det naturlige varme vannet. På bunnen er det en type leire som er bra for huden og som er en fin maske man kan ta i ansiktet for å få en mykere hud 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: