Singapore

Singapore er en fantastisk by. Det er den reneste byen jeg har opplevd. Det er ulovelig å kaste ting på bakken og boten er høy dersom du skulle bli tatt for å gjøre denne «forbrytelsen».

Byen har utrolig mye å by på, og her er noen tips jeg kan gi:

  • Raffles Hotel – ta en Singapore Sling i hotell Long bar der denne drinken ble oppfunnet i 1915 av bartender Ngiam Tong.
  • Boat Quay – ta en båt tur og se kontrastene fra skyskrapene og de små koselige husene med kafeer. Det er kjempefint å ta seg en spaser tur i området og sitte på en av disse intime kafeene.
  • Sentosa – ønsker du badeliv og følelsen av å være på en eksotisk øy, da kan det anbefales å ta en tur til Sentosa. Ta gondalbanen og få oversikt på byen samtidig som du drar over til badeøyen. Vannet er ikke krystallklart som ellers i Asia, men en veldig bra plass å slikke sol og bade i saltvann. Øya er fantastisk laget med masse og se og gjøre, og utsmykket med blant annet skulpturer dekket med mosaikk i utallige farger.
  • Merlion – det er et must å se denne fontenen da det er et av landemerkene til Singapore. Området er veldig interessant med mange moderne, nydelige arkitektoriske bygninger som for eksempel operaen. Ta en båt tur i kanalen fra Merlion Park Jetty. Du får en flott oversikt over byen og du får en veldig fin sightseeing.
  • Clarke Quay – dra hit for å spise middag på kvelden eller for å ta en drink. Det er et utallige barer og restauranter i morsomme bygninger og alle er dekket under glassparaplyer så man blir ikke våt om det skulle regne på kvelden. Det er også laget en fantastisk lys konstruksjon som gjør at området lyses opp i forskjellige farger.
  • China Town – morsomt å se kontrastene og spasere en tur i dette området. Generelt anbefaler jeg å bruke føttene og gå rundt omkring i byen.
  • Marina Bay Sands – fantasisk nytt bygg, med en båt på toppen av bygningen.  Det er et hotell / luksus shopping og noen restauranter. Anbefaler å ta en tur til toppen og se utsikten, samt det fantastiske bassenget helt på kanten av stupet i øverste etasje for hotellgjester.
  • Oriole Coffee – lager nydelig håndpressing av kaffe, superkoselig liten kaffebar. Området er lite turistifisert og koselig på kveldene også for å ta en drink blant de lokale og business folkene.
  • Restaurant – Middag på restauranten Supperclub er å anbefale. Ligg i en seng, relaxe og nyte et herlig måltid og en morsom atmosfære. Vi har også besøkt denne restauranten i Bangkok.
  • Park Royal Rickering Hotel – vi bodde på dette hotellet andre turen vi var i Singapore påsken 2013. Hotellet er helt nytt, åpnet i februar 2013. Fantastisk arkitektur, og nydelige rom! Har en perfekt beliggenhet midt i Singapore. Anbefaler å benytte seg av bassenget med runde lounge, der noen henger utover stupet, og du har trafikken rett under deg (se bildet over) 🙂

God tur i en fantastisk by!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: