Kambodsja

 

Kambodsja er fortsatt et ganske fremmet reisemål, da mange fortsatt reiser til nabolandet Thailand.

Men jeg kan anbefale dette landet på det sterkeste. Det har alt fra sol, varme og badeliv som vi nordmenn elsker, til fantastiske serverdigheter. Det anbefales å reise fra nord til sør og oppleve flere steder i landet. Vi hadde privatsjåfør, så vi fikk virkelig oppleve landet utenfor byene.

Selv reiste vi fra Siem Reap i nord, videre til hovedstaden Phnom Penh og så videre helt sør til havet og badebyen Sihanoukville.

Menneskene er hyggelige og lette å bli kjent med, samt det er veldig billig å feriere i dette landet.

Følgende anbefalinger kan jeg gi:

  • Siem Reap – Største høydepunktet her er å se alle Angkor templene. Det er utallige mange gamle verdensarv templer i området og man trenger i alle fall 2 dager for å få sett en del. Dersom du har veldig stor interesse for historie og disse templene fra 900-tallet, så kan man bruke 4 dager uten problem. Det aller viktigste templet er Angkor Wat, dette er vel det templet man har sett i de fleste reklameblader om Kambodsja. Det er helt imponerende og uvirkelig denne bygningsmassen i stein og at det faktisk ennå står oppreist med så mange utsmykninger. Bare her kan du bruke en dag dersom du ønsker å gå i detalj om dette bygget. Andre templer som må ses er Bayon Templet i området Angkor Thom. Med de utallige ansiktene hugget ut i stein, er helt fasinerende.  Få også med deg South Gate Angkor Thom og se den flotte innkjøringen til Angkor Thom området. Helt utrolig hva de har klart å laget i stein på 1000-tallet. Templet Ta Prohm må også ses, med alle de trærne som har vokset over templet, det forteller bare hvor gammelt det er og utrolig stabilt. Her er det også fantastiske utsmykninger i veggene. Videre må man ikke gå glipp av det eneste kvinnetempelet i området, Banteay Srei templet. Det er laget av rosa sandstein. Utskjæringene her er vel de mest imponerende. Foruten om disse templene jeg nå har nevnt er det et utallig flere templer. Jeg anbefaler å kjøpe en bok som viser alle templene i området, da får du en god og detaljert oversikt.
  • Siem Reap – annet –  byen har også andre ting å tilby, et veldig trivelig sentrum med butikker, barer og restauranter. Her er det et veldig bra natteliv. Det er også mange gode restauranter å velge mellom. Spaser litt rundt omkring og få en følelse av bylivet. Det er trygt å gå rundt på egenhånd. Stopp og ta en fotmassasje, i 30 minutter for 12 kroner, det er helt fantastisk.
  • Apsara dans – denne dansen ble en gang laget for en konge og har siden vært Kambodsja’s gamle danseform. Dra og se en forestilling, det er et flott show og de har nydelige kledninger. Vi så denne dansen i Siem Reap da det ikke er så mange plasser de tilbyr denne type show.
  • Phnom Penh – det er flere ting som kan gjøres her, og det anbefales å gå og titte og bli kjent med byen. Mye av byen har flotte bygninger som er preget av fransk kolonitiden. Det er disse bygningene som er flotte, ellers er mye utslitt. Ta en titt innom kjøttmarkedet og få ikke sjokk hvordan de behandler kjøttet. Man kan jo si at vi er heldig som ikke har blitt syke på alle våre ferier i Asia, da det er likt uansett hvor man drar i Asia :-). Det er interessant å se. The Royal Palace er verdt et besøk og se de flotte bygningene og templet til kongen. De har også en fantastisk hage. En annen ting jeg mener man må få med seg på sin reise i Kambodsja, er historien fra Khmer Rouge som regjerte på 70-tallet ledet av Pol Pot. I løpet av de 4 år de regjerte, drepte de 3 millioner mennesker. Alle som var intelligente, hadde utdannelse eller politiske stillinger ble drept. Dra til Choeung Ek – Killing fields og se området der de utførte henrettelsene. Kan fortsatt se klær og bein fra mennesker komme opp av jorden. Det er mange som fortsatt er begravd i jorden vi tråkker på. Ta så en tur til Tuol Sleng og se tortur fengslet. Det er viktig å få med seg dette for å skjønne seg på folket da de fortsatt snakker om denne tiden og mange har jo mistet sitt barn eller en nær slekning pga Khmer Rouge.
  • Sihanoukville – avslutt reisen med å slappe av og fordøye alle intrykk fra turen. Vi valgte å bo på resortet Sokha Beach, og det var helt herlig. Med en privat kritt hvit strand, stille og rolig. Turkisblått hav som er så varmt at du ikke kjenner at du er i havet. Eller utnytt den superbillige luksusspa, selv tok jeg spa nesten hver dag. På kvelden kan man ta en tuktuk og dra til sentrum for å spise. Det er flere bra restauranter som New Sea View Villa, Big Easy eller Happa og ta en kaffe på Escape. De har utrolig god kaffe, vi kjøpte kaffebønner fra denne plassen, og vi prøver nå å få tak i mer, da venner også har kommentert kaffen vi serverer her hjemme :-). Ta så en Angkor øl, på en av de mange barene langs Serendipity beach, og en drink på baren The Cave som er kjent for nydelige drinker.  Den andre siden langs Ochheuteal beach er veldig preget av backpacker og det er ganske så skittent.
  • Sihanoukville – annet – Nyt også dagtid til å dra rundt og også oppleve de andre strendene som Victory beach, Independence beach og Otres beach. Det er flotte offentlige strender. Og husk å dra på en snorkeltur; det er alltid morro å snorkle 🙂

God tur og nyt en fantastisk reise!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: