India

 

India er et fasinerende land.  Interessant å oppleve og absolutt en must å gjøre i livet. Det er totalt anderledes enn alt annet. Jeg vil ikke anbefale å dra til dette landet som første gang til Asia. Det kan være et sjokk å komme til for eksempel Mumbai der 80% av befolkningen på 20 millioner lever i slum. For å unngå å bli dårlig er viktig å være påpasselig med hygiene, og ta forholdsregler som å hele tiden bruke antibakteriell, dusje med lukket munn, og aldri pusse tennene i springvannet.

Landet har mye å tilby, både av serverdigheter, templer og et flott sol og badeliv.  India er et fargrikt land der de lager utrolig mye fint i blant annet tekstil; de lager også nydelig mat som smaker vidunderlig uansett hvor du spiser.

Før du reiser, anbefaler jeg deg å se filmen «Slumdog Millionare», det er som en dokumentar!

Følgende kan jeg anbefale:

  • Mumbai  på dagtid – det må bare oppleves. Være tilstede og se forskjellende, men få ikke sjokk da majoriteten lever i slum. Lei en sjåfør som viser deg rundt i byen. Dra å se fiskerlandsbyen, dette er noe helt annet enn det vi er vant til. Det er mye søppel og i dårlig forfatning. Kjør så videre å se vaskeriet som er ute og fantastisk å se. Det er også morsomt å se bygningene og området som er veldig preget  fra britisk koloni. Ta en tur innom frukt/grønt og kjøtt markedet. Kjøtt markedet er sjokkerende, det er møkkete og det er et syn du ikke trodde var mulig, men fasinerende å se. Ta så turen videre for å se togstasjonen Dharavi, området er preget av slum, men viktig å oppleve. Det er også fint å ta en spasertur på området ved Taj Mahal Palace & Tower, og se også Gate of India. Jeg kan også anbefale og se templet Jain, som er flott utsmykket med blant annet nydelige fliser. Det kan også være interessant å se mosque Haji Ali Dargah som er et gammelt bygg fra år 1431. Området rundt er også interessant.
  • Mumbai på kvelden – det kan være morro og spasere litt i gatene og se hvordan de lager mat på gatene. Det lukter vidunderlig, men anbefales ikke å spise denne maten, da man lett kan bli syk. Jeg kan derimot anbefale restauranten Indigo. Veldig koselig restaurant som er trygt for vestlig mage 🙂 Andre restauranter er Trishna som serverer sjømat…nam nam. Khyber restaurant har nydelig interiør og selvfølgelig er maten fantastisk. Senere på natten kan du jo prøve en nattklubb, vi var på Pollyesther nattklubb som hører til hotellet Gorden House.
  • Trivandrum – vi dro videre til sør spissen av India, i Kerala området det vi bodde på et resort Uday Samudra. Det var kjempefine strender og stille og rolig område. Det er herlig å bare ta seg en spasertur langs stranden, da det er flere små områder og nye strender man møter på som Samudra, Kovalam og Light house beach. Vi dro også her på noen utflukter og fikk sett området og vært i byen og shoppet litt kryder og andre godsaker. Ta en tur på elefantsafari, og se jungelen. Det er også morro å se løver og andre dyr i området Thekkady.  Stopp på turen og kjøp noen bananer på en lokal butikk i veikanten som du kan gi til elefanten, da blir elefanten fornøyd og de lokale du støtter. Vi dro også på fjellets topp, 1100 meter over havet, Ponmudi fjellet.  Nydelig å få en utsikt og endelig kjenne den friske luften. Ta tilslutt en tur og se det flotte utsmykkete templet Padmanabhaswamy.

God tur og opplev noe veldig anderledes!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: