Julebakst

IMG_20121217_170233

 

IMG_20121221_115315

 

IMG_20121217_170115

 

I år har jeg valgt å ikke bake kaker, men det er mye annet godt man kan lage, og fylle fryser og bokser med, som rundstykker, brød og knekkebrød.

Selv har jeg bakt herlige brød og knekkebrød. Jeg kan virkelig anbefale denne knekkebrød oppskriften, 24 stk knekkebrød:

4 dl stor havregryn

4 dl sammalt rug grov

2 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl sesamfrø

1 ts salt

2 ts bakepulver

7 dl lunket vann

Fordeles i to langpanner – jevn ut med slikkepott, del i passende stykker med pizzahjul (blir lettere å knekke når de er stekt ferdig)

Stekes 200 grader i ca. 40 min på varmluft, et brett nederst og et i midten av ovnen).

Kjøles på rist uten noe klede over.

Knekkebrødene bør ikke oppbevares i poser da de blir myke. Det beste er å oppbevare de i en metallboks.

Selv har jeg en boks fra franske merket «Derriere la porte», akkurat plass til 24 knekkebrød.

Butikken Kremmerhuset  har flere fine bokser å velge mellom, her er noen eksempler:

Bon Appetit! 🙂

Om garminspiration

Nyter livet og gjør det som gleder meg mest! Har en ellers så travel hverdag som prosjektleder i IT/ telekombransjen, men utnytter all fritid til å reise og ha det morro sammen med familien min. Hilsen Heidi Vis alle innlegg av garminspiration

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: